Skip to content

TURN A SETBACK.  INTO A COMEBACK.

REVALIDATIE & KINESITHERAPIE

Bij Revo Sport zijn we bedreven en gespecialiseerd in alle orthopedische en musculoskeletale (sport)letsels.

Elke therapeut binnen ons team heeft zijn eigen specifieke accenten met bijkomende specialisaties (manuele therapie, mulligan, dry needling,…) maar in het algemeen zal u bij ons steeds dezelfde gemeenschappelijke actieve aanpak terugvinden. 

Van bijvoorbeeld een patiënt met rugpijn tijdens het fietsen tot een professionele atlete die terug haar competitieniveau wil behalen na een kruisbandletsel of meniscusoperatie. Wij hebben als doel je – individueel & op jouw maat – de allerbeste zorg te geven zowel voor, tijdens als na jouw revalidatie.

SPORTOSTEOPATHIE

Tijdens het sporten is het lichaam steeds op zoek naar een evenwicht tussen de belastbaarheid en de belasting. Wanneer de belastbaarheid van het lichaam onvoldoende is, kan de belasting voor het lichaam te groot worden en treden er klachten op. Het vinden van een goed evenwicht tussen beide is als sporter een moeilijk gebeuren. Sporters balanceren vaak op het randje van net genoeg belasting om beter te worden of net te veel belasting wat leidt tot blessures. De oorzaak van dit onevenwicht en bijhorende klachten liggen niet altijd op de plaats waar pijn wordt waargenomen. Als osteopaat kan je het lichaam helpen dat evenwicht te herstellen. Dit doen we door manueel bewegingsverliezen te zoeken en te behandelen. Hiervoor gebruiken we enkel manuele technieken. Wilt u op een duurzame en zonder blessures sporten? Laat u dan voor het seizoen nakijken door een osteopaat. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk belemmerde factoren aan pakken. Zo kunt u blessures voorkomen en zal u optimaal blijven presteren.

BLESSUREPREVENTIE

Onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen‘ kan u bij ons ook terecht voor een uitgebreide blessurepreventie screening.

Door middel van sportspecifieke testen zal een risicoprofiel opgesteld worden waarbij mogelijke risico’s op blessures in kaart gebracht worden.

Het gaat om sportspecifieke testen gericht op o.a. lenigheid, kracht, stabiliteit en performance.

Deze testing kan dienen als preventieprogramma voor blessures of deel uitmaken van de (sport-)revalidatie.